Drob de pasare

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2013 | 18714 vizualizari

 

De multi ani fac drob din organe de pasare. In primul rand e mai "light" si in al doilea, nu prea ma impac eu cu carnea de ied/miel in aceasta forma. Acestea sunt ultimele doua felii salvate de la pieire :)) la care am reusit cu mare greu sa fac poza.

 

INGREDIENTE

  • 1100 g ficat de pui
  • 750 g pipote si inimi de pui
  • 700 g pulpe de pui (2 pulpe mari, cu spata)
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 12 cepe verzi
  • 3 lg ulei
  • 3 oua medii crude
  • 3 oua medii fierte
  • sare, piper
  • un galbenus amestecat cu 2 lg de lapte pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pasare:

1. Spalam carnurile (ficateii ii curatam de pielite) si le punem la fiert separat, deoarece au timpi de fierbere diferiti. La pulpe dupa ce s-au racorit, socatem carnea de pe os si aruncam pielita. 

2. Preincalzim cuptroul la 190 °C. 

3. Taiem aproximativ 100 de g de pipote si inimi in cuburi, iar restul le dam prin robot. Tocam si ficatul si pulpele separat, cu robotul. 

4. Ceapa o tocam si o calim in ulei, o lasam sa se racoreasca apoi o turnam peste carnurile tocate.

5. Tocam patrunjelul si mararul si le amestecam cu toate ingredientele. Asezonam cu sare si piper.

6. Punem jumatate din compozitie intr-o tava de cozonac, punem ouale fierte si restul compozitiei, ungem cu oul batut si introducem in cuptor pentru 55-65 min. Dupa ce s-a copt il scoatem usor din tava si-l lasam sa se racoreasca pe un gratar.

Nota!

1.  Cantitatile de mai sus sunt pentru o singura tava cu dimensiunile: 30x12x8 cm.

2.  Daca il vreti mai plat puteti folosi o tava mai lata. In cazul acesta renuntati la ouale fierte sau le inlocuiti cu oua de prepelita. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pasare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel